#Detox Water

by - iunie 17, 2016





      Buna!:)) Deci e vara deja, da? Sute de publicitati cu "Consumati zilnic cit mai multe lichide" si "Evitati excesul de sare, zahar si grasimi" au invadat lumea. Si chiar au dreptate. Nu sunt genul de publicitate care timp de 15-20 minute reclameaza noua perna de la Delimano si toate efectele ei magice asupra organismului si in ce mod perfectiunea de perna influenteaza asupra visurilor( reclame absolut patetice si paradoxale, cum poate schimba o simpla perna atitea, nustiu, poate putin mai comoda, dar chiar visuri?).  Deci sunt publicitati scurte , clare si pe buna dreptate, pentru ca spun un adevar pur, dar nu prea sunt atrasi nimeni de ele, si putini care reactioneaza la astfel de publicitati.

      Deci, astazi, despre apa vorbim !

     Nu o sa tin lungi discursuri despre faptul ca apa reprezinta cca 70% din compozitia corpului uman, ca este parte componenta a plasmei, ca este dizolvatorul universal al ionilor organismului nostru si multe altele, cu toate ca as putea sa o fac, pentru ca am studiat binisor tema apei in corpul uman si efectele acesteea, dar presupun ca nu prea sunteti, la moment, interesati de o lectie de anatomie(probabil, totusi ca voi scrie despre toate efectele apei si rolul ei, dar in alta postare).
 
      Cu toate acestea, ar trebui sa cunoastem faptul ca apa este substanta universala noncalorica care intretine vitalitatea organismului nostru, aflindu-se in fiecare celula a corpului. Pe timpul de vara, aerul torid, ne deshidrateaza complet corpul, lasindu-ne cu un minim de apa, multa cefalee, singerari nazale, febra sau chiar si lesinari. De asta ar trebui sa avem la indemina mereu o sticluta cu apa, pentru a preveni si a evita efectul "omului batut de soare".
   
     Sa nu incurcati niciodata termenul "lichide" cu "apa"

     Lexemul "lichide" include in sine o totalitate ampla de buturi si nu doar, precum ar fi : apele dulci carbogazate, sucuri racoritoare, cafea, ceai, bauturi energizante, bauturi slab alcooloice si alcoolice sau chiar borsul, zeama, supa de la amiaza( de ce nu? tot are apa, nu? NU ) , deci apa, este apa, pura, curata, necarbogazata, nici macar putin carbogazata, minerala, sanatoasa, care benificiaza structurii organismului uman, si nu-l distruge, sau mai rau "il scurge" de nutrientii primiti din alimentatie( sanatooasa).

Bei apa dupa sau inainte de masa?

      Daca da, atunci sa stii ca nu faci bine. Sa explic cum sta treaba, macar aici (:D). Stomacul nostru secreta suc gastric pentru a descompune alimentele. Acesta este format din apa, acid clorhidric (HCL) si enzime digestive, formind la un loc un mediu acid.In mod normal, alimentele ajunse in stomac sunt descompuse de aceste enzime si transportate mai departe pentru a fi absorbite toti nutrientii. In timp ce bei apa imediatdupa mincare, ea dilueaza acidul ceea ce face sa nu mai "functioneze" enzimele la modul normal, ca rezultat avem insuficienta de nutrienti, mai putine energi, decit ar fi trebuit, astfel se reduce rapiditatea metabolismului, rezulta ca corpul nu va are grasimile,deci, ne ingrasam. trebuie asta? Nu. deci nu mai bem apa imediat dupa mincare. Simplu :))

     In caz ca nu esti iubitor de apa, si chiar nu poti bea apa pur si simplu adauga orice legume, fructe in ea, ai oportunitatea acum, chiar acum, E VARA, bucara-te si profita din plin de aceasta. Plus ca e o buna metoda de detoxifiere si hidratare a organismului, ce poate fi mai bun? 
    Tot ce ai nevoie pentru #DetoxWater sunt fructe(daaa, ador fructele).
eu am ales cirese, zmeura, si coacaza, cum vedeti mai jos, si apa,daca doresti ,poti adauga si menta, atit, e foarte simplu. Ce trebuie sa faci e sa maruntesti, daca vrei, fructele si sa le pui intr-un vas(eu am luat un vas de 1,5 l) si pui bautura in frigider pentru 1,5-2 ore si atit!<33 Si poti savura cu placere!

     Cum am mai spus, poti sa o faci din orice, castraveti, ardei gras, (cred ca cartofii ar fi exclusi:D), capsune, pepene verde, patrunjel, orice . Fructele si legumele de sezon au o cantitate mare de antioxidanti , haideti sa profitam de darurile naturii <33



       Nu uitati sa beti minim 2 litri de apa /zi.
             Sa aveti o zi frumoasa
      Alina<33

You May Also Like

1 comentarii

I N S T A G R A M