The most healthy pancakes

by - august 15, 2016



             Dimineata este timpul perfect pentru un mic dejun delicios, satios si plin cu vitamine. Chiar daca ai abordat sau nu un mod de alimentatie sanatos fara E-uri si mii de calorii , oricum doresti sa maninci ceva dulce si " interzis". Pentru ca si eu sunt asa, imi place sa combin si sa fuzionez ( :D ) "interzisul" cu sanatosul.
       
             Periculoasa de mine. Deci din motiv ca e vara si , de dimineata am timp sa savurez un mic dejun pregatit in mai mult de 10 minute, o fac cu mare placere. Din acest motiv, astazi gatim la micul dejun clatite americane. Dooo .

             Chiar daca , la prima vedere, par dificile , posibil mai usor lucru este sa pui lapte peste cerealele de dimineata. Nu sunt o amatoare a clatitelor obisnuite bazate pe unt sau ulei sau chiar si faina de griu. Reteta de astazi va include  doar citeva ingrediente pe care cu totii le avem in bucatarie, dar in pofida faptului ca sunt foarte banale ele dau un gust aparte clatitelor.
              Tot de ce aveti nevoie sunt:

  • 2 oua
  • faina de ovaz
  • 1,5-2 pahare de lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1-2 linguri de miere
  • o banana
Si da, astea sunt toate ingredientele, iar modul de preparare e si mai usor decit vi s-ar putea parea.

  1. Pentru inceput batem bine ouale cu sarea si laptele.
  2. Faina de ovaz trebuie pregatita in conditii casnice, nu sunt sigura ca exista in vinzare asa tip de faina, tot ce trebuie sa faceti este turnati fulgii de ovaz (deobicei utilizez fulgii mari) intr-un blender sau in masina de tocat carne, sau cafea. Foarte simplu si usor!
  3. Amestecam faina obtinuta cu continutul preparat in 1 adaugam bicarbonatul de sodiu stins, atentie la cantiatea de otet, si cu mierea. Batem bine pina aluatul primeste o consistenta grosuta cam ca smintina de 15-20 % .
  4. Aditional puteti adauga orice fruct de sezon, eu am optat pentru banane si mult mai putina miere.
  5. Pe tigaia infierbintata nu se toarna ulei sau unt. Cu o lingura mai mare turnam putin din aluatul obtinut  si asteptam sa apara bule la suprafata. Cind ele au aparaut intoarcem clatita si o mai lasam pe citeva secunde sa se rmeneasca. Repeteam procedeul pina se tarmina aluatul din bol.
  6. Se servesc caldute cu ceai sau sucuri naturale.
         Numarul de portii : 2


                     Pofta buna :**

You May Also Like

0 comentarii

I N S T A G R A M