Motivatie

by - februarie 26, 2015


            Avem nevoie de sustinere, dragoste, succese si ca scopurile sa ni se indeplineasca, intr-un mod miraculos, fara munca, hai ca multi facem asta. Dar putin isi forteaza coatele si-si pun in miscare cele mai imposibile dorinte, putini isi creeaza planul de actiune si-si formeaza propria lume! Sa ne conformam problemei "fundamentale" a adolescentilor din ziua de azi... si aceasta este de a fi precum modelele de la "Victortia's secert"sau sa semene fotbalistilor de talie internationala. Numai nu spuneti ca nu e asa , eu stiu ca este, pentru ca si eu, la rindul meu, sunt adolescenta :D  Toti vrem sa avem un corp bine strucurat sa nu parem ca niste gogosi abia coapte si scoase din cuptor ,cu drojdii, si un miros fermecator care... gata ne-am abatut de la tema , sau sa fim precum scheletul din cabinetul de anatomie cu ajutorul caruia, in clasa a 8-a sau mai devreme, ai invatat oasele omeneseti,da-da, clavicula, sternul, osul cerebral si altele ... le tinem minte cu totii , nu?
          Fiecare-si are modul propriu de a-si defini dorintele si a se motiva, dar putini din noi ne pastram aceasta motivatie. Intr-un moment anume ne simtim parca blocati si dam miinile in jos si atit a fost cu noi. Pai, ce ar fi sa incepem cu ,simplu, imagini motivationale, cu "idealul" pe care urmeaza sa-l intruchipam... muzica energizanta, multa apa, si special pentru cei care iubesc sa se vrajeasca singuri pe ei sunt "Cartile de dezvoltare persoanla" care includ multe momente motivationale, citate. intrebari, care te pun pe ginduri. Dar aceasta este o simpla vrajeala a subconstientului, odata ce ai inchis cartea, 30 minute peste, totul se uita ,in planul asta, si tu tot ramii asezat pe pat cu un platou de fursecuri cu ciocolata si un pahar de suc concentrat de la marketul din apropiere. Daap!

                     STOP! La inceput pune-ti intrebarea "Chiar vreau eu asta?", "Merita sa ma fortez?"
Si daca ai un scop bine definit, daca raspunsul la toate aceste intrebari este pozitiv si emana energie pozitiva, dorinta si vointa, atunci mai gindeste-te odata, bine, daca ai suflul motivator din interior!?
        Vrei energie?Vrei sa scapi de acea coarja de portocala? Incepe sa faci incalzirea, danseaza, sari, alearga, macar si pe loc, dar deja faci ceva, yoga, box, karate, sari coarda, orice, inceputul e intotdeauna cel mai greu.
         Vrei sa-ti poti pastra dorina? Mediteaza asupra tuturor aspectelor ce-ti inconjoara scopul.
          Fii optimist. Nimanui nu-i plac oamenii pasivisti, negativist si permanent pusi pe ginduri rele.Nici chiar tie nu-ti convine sa stai bosumflat ca nu ti-a iesit din prima.
          NU afisa cistigul. Traieste-l. Asta e tot de ce ai nevoie!
          Fii increzut in tine si in fortele proprii, nu lasa factorii externi sa te doboare. Viata nu eu o simpla pista de jogging, e mai degraba o pista de motocross cu zeci de coboriri, urcusuri, incovoieli si nu numai.
         Tot de ce ai tu nevoie este insusi dorinta TA , corpul TAU, si TU in totalitate! Baftaa <3


You May Also Like

0 comentarii

I N S T A G R A M