Ce poti face intr-o zi ploioasa

by - septembrie 30, 2016


            Nu o să-mi ajungă cuvinte să explic cît de mult eu iubesc ploaia. Căt de mult ador cînd merg sub stropii ploii liniștite de toamnă , cînd vîntul este mai mult absent decît prezent, sub o umbrelă, cu căștile în urechi și ascultînd una din piesele lui James Young, James Arthur, The Weeknd sau G-Eazy. Iar, odată ajunsă acasă, să  mă îmbodolesc in cea mai grosă pătură cu o cafea cu lapte sau un ceai și să stau să privesc cum picăturile de ploaie, parcă înfuriate,  lovesc ochiurile geamurilor mele ,iar pe fundal o melodie sau să citesc o nouă carte și să mă cufund în istorisirea ei . Iubesc să scriu, să citesc, să desenez, să schițez. Pentru că chiar mă inspiră . Ador.
          Verific de citeva ori pe zi prognoza meteo pe telefon ,în speranța că ziua urmatoare va fi una cu ploaieși cu 16-18 grade pe scara Celsius;3.


         
            Dar dacă voi încă nu ați reșit să îndrăgiți ploaia, vă recomand cîteva lucruri ce le puteți face într-o zi ploiasă pentru a vă disocia puțin din tristețe și melancolie, atît timp cît vă ascundeți de ploaie acasă.
 
            Începeți să faceți ceea ce ați planificat de mult timp, dar nu ați mai ajuns la realizare. Cred că fiecare din dorințele noastre trebuie să fie implementate , fie că e vorba de o carte care ți-ai promis să o citești sau să începi în sfîrșit să faci sport. Deci poți începe a scrie un blog, a desena, a privi , în sfîrșit, un film, a învăța o nouă limbă- doar cel mai importan e să începi!

            Creați o lista a cărților pe care doriți să le citiți.  Pe o lună, două,trei, un an, nu conteaza, ideea e să o faci, iar apoi să incepi a citi, vă asigur că nu vă veți greși opțiunea, pentru că dacă ,totuți, vă incumetați să citiți un articol pe blog, o să o faceți și cu cîteva pagini pe o care.

            Făceți-vă lucrul pentru viitor. Dacă dispuneți de mult timp liber, niciodată nu strică să vă faceți temele pentru o zi -două înainte. Ocupați-vă de asta astăzi, pentru ca în zilele senine să savurați din plin din căldura soarelui.

             Dacă sunteți un blogger,gîndiți-vă lu un nou articol pentru viitor. Da ,da, eu ca oricine altcineva ,știu ce înseamna lipsă de inspirație, azi poți genera zeci de idei geniale pentru blog, ca mîine să nu ai nici cea mai vagă idee despre ce să poți să scrii. Deci o planificare n-ar strica.

             Fă ordine. Și nu mă refer doar la ordinea din dulap.Fă ordine mai întîi în cameră, la biroul de muncă, în calculatorul tău. Reordonează-ți gîndurile și meditează în timp ce ești copleșit de liniște.
Curăță-ți mintea, dă-i Alt+Crtl+Delete și șterge negativul din memorie.

             Petrecți mai mult timp în bucătărie. Timpul ploios e perfect pentru realizarea unor noi bucate care vor încălzi suflețelele celor din jur, noi rețete de checuri, budinci, cafele, ciocolate fierbinți, delicatese fierbinți. Perfect, nu ?( în special pentru cei acre adoră să mănînce bunișor și binișor).


            Dar voi ce mai faceți intr-o perioada ploioasă?
           
 
 

You May Also Like

0 comentarii

I N S T A G R A M